Demografski problemi natjerali Vladu na radikalne poteze: Milanović zabranio stanovništvu starjeti

Demografski problemi natjerali Vladu na radikalne poteze: Milanović zabranio stanovništvu starjeti

Demografsko starenje stanovništva, uz premale plaće saborskih zastupnika i vladinih dužnosnika, nesumnjivo je najveći problem s kojim se Hrvatska trenutno susreće. U skladu s tim, javnosti se danas na specijalnoj konferenciji za novinare obratio i sam premijer te iznio glavne smjernice kojima Vlada namjerava preokrenuti ove negativne trendove.

– Ljudi dragi, znate i sami koliko mrzim biti glasnogovornik loših vijesti, ali i ovo vam, nažalost, netko mora reći… PRESTANITE VIŠE STARJETI, ZA BOGA MILOGA! Pa što nemate pametnijeg posla u životu? Znate li vi uopće koliko svaka vaša dodatna godina života košta naš proračun? Ako se ovako nastavi, za 15 godina imat ćemo 3 milijuna penzionera i oko 156 zaposlenih – i svi će biti u Saboru – fatalističku prognozu prilično crne budućnosti, na sablažnjivo zgražanje svih prisutnih, osim Damira Kajina koji je već veselo na prste počeo računati da li će mu to biti 16 ili 17 uzastopni saborski mandat, iznio je Premijer Milanović.

A čim je ova zlosutna informacija puštena u javnost, odmah je konferenciju za novinare sazvala i Željka Markić samo zato jer joj se nešto nesuvislo blebetalo, a nije ju imao tko slušati.

– Kako je krenulo, Gospodin Milanović počet će nam još braniti i raspisivanje refrenduma o svakakvim pizdarijama koje nam padnu na pamet. E, neće moći, Milanoviću! Ako ja hoću imati 54 godine i pritom izgledati kao da imam 78, i o tome raspisati referendum, to je moj problem. Jel ti jasno! – oštra je bila gospođa Markić potpuno promašujući, kao uostalom i uvijek, poantu premijerova obraćanja.

Za kraj valja napomenuti kako je stavove gorespomenute gospođe svesrdno poduprla i mladež stranke umirovljenika koja je Vladi uputila oštru prosvjednu notu zbog nepotrebnog širenja panike među stanovništvom koje jedva čeka ulazak u treću dob kako bi neometano moglo uživati u svim blagodatima inkontinencijskih pelena.

– Ovo što premijer Milanović govori nema veze sa zdravim razumom. Dostojanstveno starjeti najveća je blagodat koju čovjek može iskusiti u životu. Pa čak i mi, mladići koji smo još uvijek poput dražesnih pupoljaka svibanjskih tek površno počeli upijati sve životne čari, svjesni smo koliko je život vjerojatno ljepši kad si umirovljenik, i kad veselo okolo trčkaraš s hodalicom i ne moraš brinuti gdje ćeš obavljati fiziološke potrebe jer ih obavljaš u gaće – ponosno je Izjavio Frane Matić (64) – daleko najperspektivniji član mladeži stranke umirovljenika.

Leave a Comment