Divljačko iživljavanje: Gurnuo djevojci kreditnu karticu u ruke i prisilio ju na cjelodnevni šoping

Divljačko iživljavanje: Gurnuo djevojci kreditnu karticu u ruke i prisilio ju na cjelodnevni šoping

SRAČINEC – Stravičan zločin kakvog ne pamte ni najstariji šopingholičari ove male mondene vukojebine pored Varaždina, dogodio se jutros oko 9:45.

Neimenovani mladić, prema izjavama neimenovanih očevidaca, doslovno je nimalo divljački nasrnuo na neimenovanu djevojku i ni pod kakvim prijetnjama nimalo joj imperativno naredio da tokom dana potroši kako god zna i umije 25 000 kn limita na kreditnoj kartici. Šokirana djevojka, navodi dalje naš izvor, bacila je karticu iz ruku kao da je gubava, te vrišteći otrčala koliko je noge nose ulicom i zapomagala za pomoć. No, nije daleko stigla jer ju napadač vrlo brzo sustigao i zajedno s kreditnom karticom prostački nježno primio za lijevu ruku i odvukao u prvi dućan na koji su naišli. Izjavu nam je dala šokirana prodavačica dućana koji je bio poprište ovog nesvakidašnjeg horora.

– Doslovno ju je, kao da ju nosi preko svadbenog praga, unio u moj dućan i zaprijetio mi da sve što imam u dućanu strpam odmah u vrećice, zaračunam duplu vrijednost da se čim prije to potroši, ili se on neće maknut iz dućana. A kao dodatnu prijetnju, naveo je da će i cijelo vrijeme pjevati hitove Zdravka Škendera. Naravno, bila sam šokirana i oduzeta. Takve stvari vidite u onim američkim filmovima, al nikad ne mislite da će se zapravo dogoditi vama. Mislim, lako za to što se nije htio maknut, al da će mi pjevat Škendera!? Pa gore od tog bilo bi jedino da je spomenuo Cetinskog – ispripovijedala nam je još uvijek poprilično uznemirena prodavačica Višnja.

Ipak, kako dalje prepričava Višnja, stvari nisu tekle baš glatko:

– Skoro sve sam na brzinu natrpala u tih 16 vrećica i zaračunala duplo, osim jednih Manolo Blahnik štikli, inače vrlo popularnih ovdje u Sračincu, koje sam zabunom samo jednom otkucala na kasi, što je kod napadača izavao živčani slom. Nakon toga izvadio je i drugu kreditnu karticu i zapovijedio mi da sad i samoj sebi, kako god znam i umijem, potrpam sve što ima na policama u vrećice, i da mi je bolje da ovaj put doslovno sve zaračunam duplo inače će ne samo meni, već i mojoj kompletnoj falimilji do četrdeset i šestog koljena doživotno plaćati račune za struju i vodu. Naravno, bila sam potpuno izvan sebe od strave i užasa. Samo sam mislila na to kako se čim prije riješiti ovog pomahnitalog manijaka i u jednom komadu doći doma suprugu i klincima. Ruke su mi se tresle gore nego Alenu Vitasoviću prije nego ujutro potegne 6-7 travarica, ali sam ipak nekako uspjela stisnuti crveni gumb ispod pulta nakon kojeg je dojurila policija i privela tog monstruma u istražni zatvor – rezimirala nam je ovaj spektakularan pokušaj neobične kupnje gospođa Višnja.

Kako smo malo prije doznali od glasnogovornice varaždinske Policijske uprave Dragice Jozić, oteta djevojka trenutno je hospitalizirana u bolnici Sestara milosrdnica, a njezini se roditelji nadaju kako će nesretnica, uz Božju pomoć, barem nakon 20 godina polako doći sebi.

Valja još napomenuti kako policija vrlo aktivno istražuje mjesto zločina, a neslužbeno smo doznali da ovo nije prvi ovakav slučaj, već da je napadač i prošlo ljeto pokušao nešto slično –  odvukao je skupinu japanskih turista u prvu suvenirnicu i zaprijetio im da sve što kupe ide na njegov račun.

Međutim, današnji zakon o ovakvim zločinima i dalje je prilično nedefiniran pa policija doslovno tapka u mraku.

– Totalno smo zbunjeni. U zakonu i pravilniku o ovakvim slučajevima apsolutno ništa ne piše. A da vam budemo potpuno iskreni, u svojih 30 godina službe ništa ovako šokantno i traumatično nismo još doživjeli. A vidjeli smo čak i Žaka Houdeka golog na plaži – požalila su nam se dvojica neimenovanih policijskih dužnosnika i navela da će o ovom pitanju konačnu odluku vrlo vjerojatno morati donijeti Ustavni sud.

Leave a Comment