Gazda najavio veliku blagdansku akciju: „Svi proizvodi sa salmonelom prodavat će se u pola cijene“

Gazda najavio veliku blagdansku akciju: „Svi proizvodi sa salmonelom prodavat će se u pola cijene“

Neviđena gužva vladala je tokom čitavog današnjeg dana u svim Gazdinim trgovinama. Nepregledno mnoštvo ljudi očajnički željno kvalitetne zaraze satima je čekalo u redu ne bi li došlo do svog spasonosnog komada pokvarenog mesa ili trulih jaja. U redu smo tako sreli i jednog okorjelog ovisnika o zaraženosti salmonelom i trihinelozom.
– Salmonelom i trihinelozom naprosto se obožavam zaraziti barem šest puta mjesečno. Evo, baš su me prekjučer skinuli s infuzije jer sam prošli tjedan pojeo ostatak strvine 9678 puta prepakiranog janjećeg buta, a inače gotovo svaki dan idem po svim trgovačkog lancima i kupujem sve što je pokvareno. Jer, što je dulji rok pokvarenosti, to vam garantira dulje bolovanje. Tako da svo ovo silno meso kojem je rok istekao tek prije nekih smiješnih godinu dana ja uopće ni ne gledam. Što će mi to!? To je za početnike. Meni treba jača roba – otkrio nam je sve tajne zanata ovaj prekaljeni korisnik svih HZZO-ovih usluga, zastao na trenutak, natrpao u kolica novopristiglu piletinu iz vijetnamskog rata, pa nastavio svoju potresnu priču:

– Ali, eto, otkad su počele ove proklete inspekcije, sve je teže i teže naći kvalitetnu robu. Probao sam jutros s jajima navodno iz proljeća 2012., ali ništa. Trgovac me dobro preveslao. Znam dobro taj okus, i to nema šanse da je staro četiri godine, eventualno godinu i pol, možda dvije. Mislim, pa čak nisam dobio ni proljev. Nakon toga probao sam i s onim što uvijek držim u kući u slučaju nužde ako je bolovanje pri kraju – starim mljevenim mesom koje sam cijelo proteklo ljeto držao na suncu, i po kojem su plazile one debele muhe, ali ni od toga nije bilo neke pretjerane koristi. Jedva da sam trajno oslijepio na lijevo oko i dobio nekih dvadesetak gnojnih prišteva po cijelom tijelu. Presmiješno, kažem vam. Zato sam sad i došao ovdje, i ako ne upali ova piletina iz Vijetnama, stvarno ne znam što ću – izjavio nam je pored police „Garantiramo zaraženost salmonelom u roku od 24 sata ili u potpunosti vraćamo novac“ ovaj očajni zaposlenik Holdinga, koji je od 30 godina radnog staža njih 29 i pol proveo na godišnjem ili bolovanju.

Leave a Comment