Građanski odgoj u školama zamijenjuje predmet čast i moral – gost predavač dr. Ivo Sanader

Građanski odgoj u školama zamijenjuje predmet čast i moral – gost predavač dr. Ivo Sanader

Ubrzo nakon uspješnog operativnog zahvata, miljenik nacije, dr. Ivo Sanader, još je jednom pokazao svu veličinu svog srca neskrivenom brigom za budućnost našeg najvećeg blaga – djece.

– Doktor Ivo Sanader pravi je dašak povjetarca u ovom oceanu očaja kojim smo svakodnevno okruženi. Bit će nam neskrivena čast da jedan takav kozmopolit, erudit, filantrop i državnik, odmah nakon jedne takve teške operacije, svoje ogromno znanje i iskustvo prenese mlađim generacijama – izjavio je donedavni voditelj kurikularne reforme, Boris Jokić.

A osim Sanadera, kako smo uspjeli doznati, učenike diljem Hrvatske časti, moralu i etici podučavat će Nadan Vidošević, Milan Bandić i Marina Lovrić Merzel, a kao poseban gost iznenađenja pojavit će se i bivši predsjednik Stipe Mesić, koji će djeci detaljnije pojasniti kako za kupnju stana najklakše posuditi dva milijuna kuna od imaginarnih prijatelja.
Međutim, nisu svi članovi ekspertne skupine odmah bili uvjereni kako je zamjena predmeta dobra ideja. Jedan od skeptika bila je i profesorica povijesti i polonistike, Lidija Šoštarić, koja je zeleno svjetlo projektu dala tek nakon što ju gospodin Vidošević osobno uvjerio kako je to dobra ideja.

– Moram priznati da sam prilikom prve prezentacije ispred članova skupine bila nekako skeptična oko sveg toga, no nakon što me gospodin Vidošević pozvao kod sebe, a potom zaključao u svoj podrum sa životinjskim trofejima i još jednom u zatočeništvu uz pomoć kloroforma iznio sve prednosti novog predmeta, shvatila sam u potpunosti što je htio reći i bez ikakve prisile prihvatila sve njegove zamisli – nahvalila je na sva zvona svu persuazivnu suptilnost Vidoševićevih metoda gospođa Šoštarić.

Za kraj još valja napomenuti kako se na ovom ne misli stati, već se od iduće školske godine umjesto dosadne matematike uvodi i jedan posve novi predmet – čitanje Biblije.

Leave a Comment