Heroji Porezne uprave: Zaposlenici holdinga organizirali masovni prosvjed zbog odgode poreza na nekretnine

Heroji Porezne uprave: Zaposlenici holdinga organizirali masovni prosvjed zbog odgode poreza na nekretnine

11 000 zaposlenika Zagrebačkog holdinga, zajedno s Milanom Bandićem, prosvjedovalo je danas na glavnom zagrebačkom trgu zbog odgode poreza na nekretnine.

Bandić je prije prosvjeda ekskluzivno za naš prestižni portal izjavio kako, što se tiče njega i njegovih zaposlenika, uopće nema nikakve rasprave o odgodi tog poreza, i da on po hitnoj proceduri, ako je ikako moguće već od sutra, mora stupiti na snagu.

– Moje cure, dečki i ja bumo platili sve kaj treba. I to odmah sutra! Evo, kaj se nas tiče, predlažem Plenkoviću da odmah sutra uvede taj porez. Slobodno me citirajte: „Milan Bandić želi da on i njegovi zaposlenici već od sutra jedini u državi plaćaju taj porez, i to po minimalno troduplo većem koeficijentu od nominalnog! Ako je najviši mogući platni koeficijent za nekretnine izgrađene nakon 2006. 1,2%, mi bumo, da se ne kokošarimo s tom sićom, platili okruglo 5% procijenjene vrijednosti za apsolutno sve izgrađeno i prije Franje Josipa. Nema nikakvih problema. Eto, sad to imate crno na bijelom. Velim, samo nek ga uvede, mi smo spremni. Mi imamo jer delamo. A tko dela – može i platit – pohvalio nam se fetivi purger Bandić izdašnim primanjima svih zaposlenika u holdingu pa požurio na prosvjed u jednoj ruci noseći šalicu s ajngemahtecom, a u drugoj transparent „Porezne olakšice su za šonje“.A među 11 0000 prosvjednika, zatekli smo se i najpoznatiji inventar Zagrebačkog holdinga – 164 člana obitelji Nevistić. Ekskluzivnu izjavu povodom prosvjednog skupa dao nam je pročelnik službe za mjesnu samoupravu, Zoran Nevistić.

– Slažemo se s gospodinom Bandićem. Bio bi red da i mi nešto više platimo pošto nas nas toliko ima. Da vam budem potpuno iskren, ni ne znam koliko nas je zaposleno u holdingu. Netko kaže da nas je stotinjak, netko upola manje, a ja sam danas samo na ručku u restoranu izbrojao 164 člana naše ugledne obitelji – izjavio je ponosno pročelnik te nadodao da na prosvjed ipak nisu došli svi, jer je onih najinteligentnijih pet članova dinastije Nevistić ostalo u kancelariji gradskog poglavarstva gdje već četiri mjeseca bez prestanka mukotrpno rade na najambicioznijem projektu ovog desetljeća – instalaciji uredskog printera.

Leave a Comment