Hrvatska puna znanja: Na natječaj za upražnjeno Đikićevo mjesto javilo se sedmero Nevistića

Hrvatska puna znanja: Na natječaj za upražnjeno Đikićevo mjesto javilo se sedmero Nevistića

Ni nepuna 24 sata od odlaska najpoznatijeg hrvatskog znanstvenika iz naše male zemlje za veliki lopovluk, na tek raspisani natječaj za upražnjeno mjesto sveučilišnog profesora na Medicinskom fakultetu u Splitu, odmah se javilo sedmero članova dobro poznate obitelji.

Kako doznajemo iz povjerljivih izvora, sedmero članova obitelji Nevistić nije više bilo zadovoljno običnim gljivarenjem u zagrebačkoj gradskoj upravi i Holdingu, a ovo su vidjeli kao izvrsnu priliku za početak šaraj malo, brate mantre, kao i znanstvene karijere s mogućnošću napredovanja.

– A bogati, pa nisam džabe završija četiri razreda osmoljetke i iz trećeg pokušaja tečaj za vinogradara i podrumara, da bi sad po cile bogovetne dane odi u uredu printa prazne papire samo da ispadne ka da nešto zapravo i radim. Mislin, ako jedan Brkić može bit akademski građanin i saborski zastupnik, zašto onda ja ne bi bija znanstvenik i akademik!? Na kraju krajeva, š´a je uopće radija taj Đikić? Malo pod mikroskopom vamo-tamo, razumiš ti mene, pregledava te neke bakterije ka da je to ne znam ti ja šta. To bome mogu i ja za 3000 eura misečno. Ne vidim u tome stvarno nikih problema – izjavio je i više nego ambiciozni Jozo Nevistić (56).

Međutim, problem je nastao kad je kompletnoj obitelji dekan medicinskog fakulteta automatski uručio odbijenicu uz objašnjenje kako, osim što ne zadovoljavaju apsolutno nikakve kriterije za navedeni posao, splitsko sveučilište nije nimalo nalik zagrebačkoj gradskoj upravi i Holdingu, gdje na jedno radno mjesto dolazi minimalno 16 ljudi iz iste obitelji bez obzira na kvalifikacije.
Nevistići, potpuno nenaviknuti na takav krajnje bizaran način zapošljavanja, ostali su u čudu i već su protiv spomenutog fakulteta podigli i tužbu. Također, skromni kakvi već jesu, u tužbi su istaknuli kako uopće nije bitno što bi  na tom fakultetu radili. Bitno je samo da ne rade ništa i da je dobro plaćeno.

– Mi smo dekanu pokušali lipo objasnit da smo uvik, i u upravi i u Holdingu, imali službeno samo jedno raspoloživo radno misto, al onda smo se snašli i iz njega napravili novih šest. No, on za to nije htio niti čut. Sad ćemo vidit š´a će bit od ove naše tužbe, jer on nam uskraćuje naše ustavno pravo na mogućnost napredovanja u toj struci kojom se taj fakultet već bavi. A ako tužba propadne, a Bože moj, š´a sad, idemo težim putem do akademske titule – uzet ćemo godišnji od dva tjedna i onda svo sedmoro spremit doktorske disertacije na VERN-u u duljini one klasične tri SMS poruke – izjavili su za kraj vidno razočarani Nevistići.

Leave a Comment