Iz Remetinca ravno u sudačku fotelju: Ivo Sanader postaje predsjednik Suda časti

Iz Remetinca ravno u sudačku fotelju: Ivo Sanader postaje predsjednik Suda časti

Odmah kada je jučer poslijepodne saznao da će biti pušten iz zatvora čim plati jamčevinu, bivši predsjednik Vlade nije skidao pobjednički osmijeh s lica.

– Ha-ha, presmiješno mi je to naše pravosuđe. Tko je uopće te ljude zaposlio? Tko je toj nesposobnoj buraniji štampao diplome? Da nije možda Vaso Brkić? Mislim, to bi štošta objasnilo. Pa, ljudi božji, tolike optužbe protiv mene, a oni nisu bili u stanju kapitalizirati ni jednu. Ako mene na temelju svega ovog nisu uspjeli osuditi, koga će onda u ovoj idiotariji od države više ikada i moći? – posprdno se smijao travestiji od našeg pravosuđa famozni „Ćaća“ veselo pritom trljajući kleptomanske ruke.

Na naše pitanje da li je zadovoljan iznosom određene jamčevine, također je prasnuo u smijeh.

– Ha-ha, jesu to oni zaista ozbiljni? 12 milijuna kuna jamčevine? Pa malo je falilo da se ne uvrijedim zbog te mizerije.Toliko malo me cijene? Dok sam bio na vlasti, opljačkali smo državu za 80 milijardi kuna za koje znate i još za desetke koje ni ne znate, a oni meni narede da moram platit ovaj smiješni iznos!? Pa taj kikiriki držim ovdje u čarapama u Remetincu – smijao se i dalje na sav glas sprdačini od presude bivši premijer.

Kad se napokon uspio smiriti od kroničnog napadaja smijeha, otkrio nam je buduće planove.

– Zadnjih sam par dana intenzivno razmišljao što i kako dalje. Budući da je većina mojih kolega iz Remetinca završila u saboru ili osnovala kojekakve stranke, rekao sam jutros samom sebi: – Dragi moj Ivo, zašto ti ne bi bio malo ambiciozniji od tih sitnih kokošarskih lupeža i postao jedan fini predsjednik suda, ako je to u redu, ako te to ne vređa? S tim mojim internim razmišljanjima složio se i Karamarko i predložio mi jedini sud koji odgovara mojim moralnim i ljudskim kvalitetama – Sud časti. Kvalifikacije se u ovoj izdrkotini od države ionako ne moraju imati ni za što, pa stoga zaista ne vidim ni jednog razloga zašto ne bih odmah po izlasku iz zatvora postao predsjednikom te čuvene institucije čije ime nedvojbeno predstavlja oličenje mene kao moralne vertikale ovog društva – na sva se usta hvalio ovaj famozni doktor lopina kao da se nalazi usred snimanja HDZ-ova predizbornog reklamnog spota.

A kakvu to konkretnu poruku ova presuda šalje ostalim ratnim profiterima i korumpiranim političarima, ekskluzivno za naš portal komentirala je dugogodišnja politička analitičarka Ava Karabatić.

– Što, Ivo je već izašao van? Pa što nisu tek danas navečer trebala biti izbacivanja iz Big Brother kuće? – u svom je stilu zbunjeno ispalila djevojka kojoj, kao i većini fanova Velimira Bujanca, 97,6% moždane mase čini supstanca zvana propuh.

Leave a Comment