Modernizacija ide dalje: Hrvatska od Izraela otkupila i vlakove stare 75 godina

Modernizacija ide dalje: Hrvatska od Izraela otkupila i vlakove stare 75 godina

Vjerojatno najveći uspjeh otkad je samostalnosti, zabilježila je aktualna Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem. U nepunih 48 sati, zahvaljujući strahovitim diplomatskim naporima, uspjeli su finalizirati dva megalomanska projekta kojima će se u Hrvatsku u narednih deset godina uvesti smeća vrijednog gotovo 769 milijuna eura.

– Sada kada je sve gotovo, s ponosom mogu reći da hrvatski zračni prostor više neće biti nezaštićen, kao što je bio u proteklih dvadesetak godina kada su preko njega svakodnevno, bez imalo obzira prema našem suverenitetu, prelijetala sva ona silna jata roda. Takvom bezobrazluku s novom zračnom flotom konačno ćemo stati na kraj. Klepetan je svoje otklepetao! Također, s velikim zadovoljstvom mogu istaknuti kako će drugi dio ove velike priče, 25 lokomotiva parnjača s pripadajućim vagonskim kompozicijama, HŽ-u biti dostavljen najkasnije do ljeta 2028.  – slavodobitno je izjavio Plenković.

Većina glasača HDZ-a podržala je odluku Vlade, a u najnovijoj anketi Ipsos Pulsa, njih čak 98,7% izjavilo je kako ne bi imalo apsolutno ništa protiv da im neki odlomljeni dio zrakoplova padne na glavu i ubije ih, ako bi to značilo da će HDZ i dalje ostati na vlasti.Izraelska veleposlanica u Hrvatskoj, Zina Kalay Kleitman, također je bila vrlo zadovoljna obavljenim poslom.

– Da vam budem potpuno iskrena, mi ni u ludilu nismo mislili da ćemo dobiti bilo kakav suvisliji novac za te gotovo bezvrijedne olupine. Zapravo, iduće smo godine sve te avione i lokomotive mislili otpisati, ali onda su nam kolege iz Ukrajine rekli da će Hrvati to bez ikakvih problema kupiti, samo da ne pretjerujemo s cijenom i tražimo najviše 1500 eura po komadu, jer smatraju da nitko nije toliko glup da bi dao više od toga, pa čak ni vi. Izgleda da su bili u krivu – našalila se na naš račun gospođa Kleitman.

Vrhovna zapovjednica vojnih snaga i kraljica svih Hrvata, nažalost nije bila dostupna za komentar, ali iz njenog ureda javili su nam da će se o tom pitanju svakako oglasiti čim u Karlovcu obavi standardno selfie naslikavanje s one jedine tri stvari s koje se u mandatu još nije stigla fotografirati – traktorskom gumom, vrećom cementa i jelovom daskom.

Leave a Comment