Nezaustavljivi marš prema izbornoj pobjedi: Ava Karabatić postaje nova glasnogovornica HDZ-a

Nezaustavljivi marš prema izbornoj pobjedi: Ava Karabatić postaje nova glasnogovornica HDZ-a

Čini se da je vodstvo HDZ-a prilično ozbiljno shvatilo sustizanje glavnih stranačkih oponenata prema zadnjim anketama i u ostatak predizborne kampanje ušlo s teškom artiljerijom – Avom Karabatić.

Prema mišljenju političkog analitičara Davora Gjenera, HDZ je angažiranjem gospođice Karabatić SDP-ovim izbornim šansama zadao smrtni udarac od kojeg se, prema njegovim riječima, komunistička partija neće oporaviti sve do ljeta 2157., osim ako i oni, smatra Gjenero, ne naprave nešto slično i angažiraju Snježanu Mehun ili Vlatku Pokos.

A novu HDZ-ovu stranačku akviziciju na sva usta nahvalio je i sam predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

– Dragi prijatelji, s neizmjernim domoljubnim ponosom danas vam predstavljamo našu novu glasnogovornicu. Čim je gospođica Karabatić s aerodroma u štiklama uparadirala u naše sjedište kao klaun na štulama i zabunom sjela na kopirni aparat misleći da je to zahodska školjka, odmah nam je postalo jasno da je ta djevojka za minimalno tri koplja pametnija od svih nas i da, ako želimo dobiti izbore, dotična odmah mora postati intelektualni lučonoša stranke. Čim smo se oko toga svi konsenzualno složili, odmat potom smo je proglasili i idejnim arhitektom onog našeg famoznog gospodarskog programa koji je do njezina dolaska, da se ne lažemo, bio stvaran kao i moja briga za ovaj narod – našalio se Karamarko na vlastiti račun te nastavio s hvalospjevima.

– Ava, kao što svi sigurno već dobro znate, posjeduje sve one osobine koje mi, kao stranka, promoviramo: lažnu ljubav prema domovini, pravu ljubav prema parama, kroničnu ograničenost, nemoralnost, neobrazovanost i dolaženje do fakultetske diplome na krajnje sumnjiv način. A što se tiče našeg gospodarskog programa i njegove prezentacije, dugo smo razmišljali koje bi mjesto bilo najprikladnije za premijeru naših veleumnih gospodarskih rješenja i nekako, u dogovoru s gospođicom Karabatić, jednoglasno zaključili da jedino SFeraKon može biti platforma za prezentaciju tih ideja jer jedini objedinjuje dva krucijalna elementa od kojih je naš program sastavljen – znanstvenu fantastiku i eskapizam – mudro je, u maniri Spocka, izjavio Tomislav Karamarko, dok je još mudrija glasnogovornica za to vrijeme pjevušila novi hit Sandre Afrike, prebirala prstima po kosi, žvakala kaugume i puhala balone.

U svojoj klasičnoj govorničkoj pozi Ava Karabatić demonstrira sve svoje oratorske vještine

694c0ab9eb0af3c0663c3090e3e9d8ce_gallery_single_view

Komunikologinja s Fakulteta političkih znanosti, Smiljana Leinert- Novosel, navela ja kako u svojoj dugogodišnjoj akademskoj karijeri nije vidjela ništa slično Avinu talentu, te dodala da se takve oratorske dionice, po svemu sudeći, nisu imale prilike čuti još od doba Cicerona. Vrlo impresivno, rekli bismo mi da nas itko išta pita. Al, pošto nas ne pita, suzdržat ćemo se bilo kakvih komentara i samo u znak protesta rezignirano zakolutat očima i zafrknut nosom

Leave a Comment