Novi Uefin ranking: Dinamo odličan 573., Hajduk vrlo dobar 789

Novi Uefin ranking: Dinamo odličan 573., Hajduk vrlo dobar 789

Kao i svake godine u ovo vrijeme, UEFA je na temelju prikupljenih koeficijenata tokom prošle sezone izračunala ljestvicu uspješnosti klubova. Dinamo je tako zauzeo sjajno 573. mjesto na svijetu, dok je Hajduk bio tek nešto lošiji – 789. Najbolji je to plasman naših klubova otkad je ovog rangiranja, a kao svojevrstan kuriozitet valja istaknuti kako se mjesto ispred Hajduka našao i jedan četveroligaški klub iz zelenortskih otoka. Naime, radi se o malo poznatom FC „Cobaltu“, kojem, prema pisanju lokalnih medija, početni sastav čine tri dimnjačara, jedan soboslikar, pet kuhara i dvije kokoši.

Što će točno ovakav veleban uspjeh značiti za promidžbu Hrvatske u svijetu, htjeli smo upitati predsjednika saveza Brandona Šukera, ali s obzirom na to da je zaglavio „na vrlo važnom sastanku“ negdje u rektalnim bespućima Mamićeve stražnjice, komentar na najnovije izvješće iz UEFE dao nam je Maminjo a.k.a. Tatta osobno.

– Ovo je samo dokaz da se loša selekcija igrača i još gora trenera, što god zlobnici govorili, ipak isplatila. Barem meni, mislim. U svakom slučaju, čestitam dečkima na sjajnoj blamaži u Europi i nadam se da ćemo iduće sezone biti barem jednako očajni te, uz pomoć Majke Božje od Kamenitih vrata, pregaziti centar kao plitak potok i manje od onih standardnih tri puta po utakmici.

Nešto rječitiji bio je sada već bivši strateg „bilih“.

– A slušajte, sve je to fino i krasno, ali da sam ja preuzeo ´ajduk na početku sezone, zasigurno bismo bili još i bolji! Protiv moje spiralne impostacije, verbalne defekacije i lumbalne kalcifikacije ni jedna obrana ne bi imala ni dva promila šanse! – britko je zaključio Hajdukov proslavljeni trener i viši asistent na Insititutu za jezikoslovne idiotizme, Stanko Poklepović.

stanko

Svjedoci tvrde da su Stanka Poklepovića samo dva puta u životu vidjeli kako govori nešto suvislo: prvi put prilikom rođenja kad ga je medicinska sestra opalila po guzici, a on se neartikulirano proderao da je živ; i drugi kad je učiteljica u prvom razredu osnovne škole pitala kako se zove

(foto: 24 sata i croPix)

Leave a Comment