Opasna igra „Sjednice Sabora“ stigla i u Hrvatsku: Ljude masovno potiče na iseljavanje u Irsku i Njemačku

Opasna igra „Sjednice Sabora“ stigla i u Hrvatsku: Ljude masovno potiče na iseljavanje u Irsku i Njemačku

Osim problema s pronalaženjem adekvatno plaćenog posla zbog kojeg sve više Hrvata odlazi u inozemstvo, čini se da je velik broj njih ovih dana dobio još jedan razlog.

– Jučer me mobitel, umjesto standardne melodije, probudio s HDZ-ovom izbornom pjesmom „Do pobjede“. U pozadini se pojavio nasmijani Tuđman, pa Sanader, a ubrzo nakon njega i Karamarko i Plenković. Mobitel mi je odjednom postao prepun fotografija saborskih zastupnika, a izbrojio sam barem i 56 clipova govora Damira Kajina. Ajde, da je bar netko drugi, ali od tog čovjeka u svih 20 godina bavljenja politikom više uzaludnih riječi izblebetao je možda jedino Ljubo Ćesić Rojs. A i to je upitno – požalio nam se ovaj neimenovani mladić, pokazujući nam pritom hakirani mobitel iz kojeg su na sve strane iskakale fotografije saborskih zastupnika.

– Promijenio sam već tri kartice, isto toliko operatera, ali i dalje je sve isto. Jednostavno ne mogu koristiti mobitel ako usput na youtubeu paralelno ne gledam snimke svih saborskih sjednica u proteklih 27 godina. Možete zamisliti neugodnosti kad me, primjerice, jučer nazvao poslodavac i rekao da mi je konačno isplaćen minimalac za prosinac 2015., a iz pozadine se čuo saborski govor Zorana Vinkovića o „pederima i lezbačama“. Pa od neugodnosti sam htio propasti u zemlju. A kad je Šeks Gordani Sobol rekao da se drži pristojnosti kao plesa na štangi, ili Anto Kovačević da je Bog stvorio ženu za madraca, a ne mudraca, čovjek mi je momentalno dao otkaz jer je mislio da sam šovinist. Mislim, stvarno mi nema druge nego otići negdje van. Bilo gdje, samo da te luđake više nikad ne moram vidjeti ni čuti – plačnim glasom završio je svoju potresnu priču ovaj ubogi mladić.Osim njega, prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, tri autobusa puna nezadovoljnih korisnika mobilnih uređaja već su krenula sa zagrebačkog kolodvora put Njemačke, njih stotinjak rezerviralo je letove za Irsku, a još ih je barem tridesetak hospitalizirano u psihijatrijskoj klinici Vrapče zbog nemogućnosti deinstaliranja spomenute aplikacije. Tri jedva punoljetne djevojke iz Velike Gorice u najkritičnijem su stanju. Prema izjavama liječnika, doživjele su potpuni živčani slom jer tokom cijelog dana nikako nisu uspjele okinuti barem jedan selfie bez Jandrokovića u pozadini.

Leave a Comment