Plenković ogorčen tajmingom istresanja kante: „Trebala ju je baciti na nas kad smo izlazili“

Plenković ogorčen tajmingom istresanja kante: „Trebala ju je baciti na nas kad smo izlazili“

Povodom jučerašnjeg nesvakidašnjeg događaja, premijer Plenković sazvao je danas poslijepodne izvanrednu konfenrenciju za medije. Pohvalio je inovativnost samog čina, ali i pokudio potpuno loš izbor vremenskog trenutka.

– Kao prvo, aktivistici želim čestitati na hrabrosti. Danas sam je nazvao osobno i rekao da mi se sviđa njezin performans, ali i da mi je iskreno žao što je kanta bačena potpuno uzalud. Kao drugo, dao sam joj usput i svoj broj mobitela, tako da idući put kad će nešto slično planirati, prvo meni javi unaprijed, a ja ću joj onda prenijeti detaljan raspored ulazaka i izlazaka iz zgrade svakog pojedinog ministra.

Premijer je također istaknuo kako se nitko od vladajućih nije uvrijedio, te da svi ovo smatraju najboljom konstruktivnom kritikom koju su ikad dobili.

– Zašto bismo se točno uvrijedili? Ljudi, budimo realni: živimo gdje živimo, tako je kako je i svjesni smo da drugo i ne zaslužujemo. Dakle, ovo za nas nije uvreda, već kompliment! Ali, kažem, bilo bi puno efektnije da je sadržaj te kante pao na nekog od nas kad smo izlazili. Dobro, osim ako se ne bi radilo o Jandrokoviću. U tom slučaju ionako nitko ne bi primijetio razliku – kroz smijeh je zaključio premijer.Predsjednica, po običaju, nije bila dostupna za komentar jer se, prema riječima glasnogovornika, trenutno nalazi u Rusiji gdje po službenoj dužnosti obilazi sve stadione na kojima je igrala Hrvatska i ljubi stative od golova.

Na naše pitanje da li je s njom otišao i suprug Jakov, iz njenog ureda odgovorili su nam sljedeće:

Poštovani,

Gospodin Kitarović također je u Rusiji, a zadužen je za nošenje priručnih ljestvi ukoliko predsjednica tokom službenog posjeta stadionima, osim stativa, odluči poljubiti i pokoju prečku.

Srdačan pozdrav,

Velimir Bujanec, glasnogovornik Ureda predsjednice Republike Hrvatske

Leave a Comment