Povratak otpisanog: „Drage građevine, ja opet došla! Spremna sam biti predsjednik Sabora“

Povratak otpisanog: „Drage građevine, ja opet došla! Spremna sam biti predsjednik Sabora“

Odmah nakon što je procurila vijest o upražnjenoj fotelji predsjednika Sabora, bivši premijer prvim je čarter letom pohitao u voljenu domovinu kako bi svim građevinama opet ponudio svoje usluge, a usput skupio i novih 38 dana radnog staža.

Orešković je izjavio kako se nikad u životu nije tako dobro odmorio kao prošle godine dok je obnašao vodeću dužnost u Vladi, pritom ne radeći apsolutno ništa, te da je to ujedno i glavni razlog zašto se sad uopće odlučio na povratak.

– Prošla godina bila odličan! Good-good! Veliki godišnji odmor, da. Trajala pola godine. Ova biti još bolja. Livin´ la vida loca! – izjavio je vidno raspoloženi bivši premijer prilikom slijetanja u zračnu luku Franjo Tuđman, noseći na glavi ogromni sombrero, a u obje ruke torbe prepune ljetne robe.Orešković je istaknuo kako je u ovom saborskom mandatu, za kojeg se nada da neće potrajati dulje od ljeta, i da neće biti zadnji, zbog čega su ga mediji već prozvali kanadskim Krunoslavom Jurčićem, došao nastaviti ono što je započeo prošle godine dok je još bio premijer, a što se nada završiti iduće u isto ovo vrijeme.

– Prošla godine bura nas je istjerala iz Brijuna već nakon četiri tjedna, tako da smo ostalih mjesec dana godišnjeg odmora proveli uzduž i poprijeko hrvatska obala. Ove se nadamo da ćemo na Brijunima ostati punih osam tjedana i iskoristiti sve pogodnosti onog cateringa za 100 000 kn, a one iduće nadamo se isto takvom gostoprimstvu u Dubrovniku. Ja obožavala Igra prijestolja. Veliki fan! Veliki fan! – poručio je biračkom tijelu novi predsjednik Sabora, vadeći već iz torbe na samom terminalu japanke, havajsku košulju, bermude, kremu za sunčanje, peraje, kao i naočale za ronjenje zajedno s podvodnom disalicom.

Prije nego što je otišao u Banske dvore pozdraviti se s aktualnim premijerom i bivšim predsjednikom Sabora, upitali smo ga što misli tko će u svom mandatu napraviti manje, on ili predsjednica Grabar-Kitarović. Orešković se na to samo nasmijao i rekao da je na to pitanje jako teško odgovoriti budući da se predsjednica u ove dvije godine već dobrano uhodala u prodavanju zjaka, ali da će i on dati sve od sebe kako bi to do posljednjeg trena bila barem donekle izjednačena utrka.

Leave a Comment