Prijelomna vijest: Zbog straha od dosade otkazana Sinjska alka

Prijelomna vijest: Zbog straha od dosade otkazana Sinjska alka

Po prvi put u svojoj 300 godina dugoj povijesti, Sinjska alka otkazana je zbog potencijalno eskalirajuće dosade. O tome što je točno dovelo do ovakve naprasite odluke, izjavu nam je dao vođa interventnog policijskog tima, Vanja Deželić.

– Oko 12 h i 53 minute dobili smo nekoliko zabrinjavajućih dojava građana koji su izrazili bojazan da bi ono što slijedi u 16 h i 30 minuta po količini dosade moglo premašiti čak i Bozanićeve poslanice, Josipovićeve govore i ono najgore – stand up natupe Željka Pervana. Isprva smo mislili da se netko samo dobro zafrkava, ali kad se isti poziv ponovio s četiri različita broja, i usput nam poslao youtube klipove konstantnih Pervanovih drljezganja o veličini Slovenije, znali smo da je vrag odnio šalu, i da postoji zaista realna mogućnost da se sve ovo pretvori u neviđeni festival zijevanja i kolutanja očima. Potom smo, nakon konzultacije s alkarskim vijećem,  jednostavno otkazali kompletnu stvar. Jer, zamislite sramote da vi u trećoj trci pogodite, recimo, u dva, a ono vam plješće još samo petero budnih ljudi, koji su vam naravno familija? Pa kako ćete natrag u Sinj od sramote!? – detaljnije nam je pojasnio razloge otkazivanja svečanosti gospodin Deželić.A odmah zatim, iako ga nitko ništa nije pitao, iznio nam je svoje vizionarske ideje o modernizaciji same svečanosti.

– Ovaj koncept jednostavno je zastario. Alkarskom vijeću predložio sam još prošli tjedan da na sajlu, umjesto alke, objese tri ćirilične ploče različitih promjera, pa da ih alkari potom razbijaju kopljima, ali me nisu htjeli slušat. Riječi ohrabrenja vezanih uz tu revolucionarnu ideju uputio mi je jedino Zlatko Hasanbegović, ali njega ionako više nitko ništa ne pita zato što je apsolutno nebitan, pa mi to znači jednako kao da me pohvalila, primjerice, jelova bukva – požalio nam se za kraj neshvaćeni vizionar.

Leave a Comment