Sir Anto Đapić: „Dosta mi je politike, idem u NBA!“

Sir Anto Đapić: „Dosta mi je politike, idem u NBA!“

Kažu da papir trpi svakakve gluposti. Sva sreća da se ovo nalazi na internetu, a ne na njemu, jer bi dotični od sramote vjerojatno zgužvao samog sebe i pritom si opalio šamar. No, vijest je vijest i svakako ju moramo objavit koliko god se mi s njom ne slagali i koliko god nam se pritom činila retardiranom. To nam nalaže novinarska etika. Naravno, shvatili ste, ako je nešto retardirano – dolazi s Hine. Pa eto, budući da smo danas sve drugo napisali sami, red je da, kao što to i priliči imenu portala, nešto i ukrademo. Idući smo intervju s hrvatskim Charlesom Barkleyem stoga besramno kopirali s portala dotične agencije i još besramnije potpisali kao svoj. I da, opet ćemo, ako treba. I tko nam što može?

Gospodine Đapić, možete li ekskluzivno za nas, bezveznu Hinu, izblebetati koji su to klubovi pokazali najviše interesa za vaš angažman?

– Za početak, pozdrav vašoj bezveznoj novinskoj agenciji i vašim još bezveznijim čitateljima. A što se tiče mog angažmana preko bare, zasad su se za moje usluge najviše zainteresirali oni, oni ljubičasti krakersi, fakersi, ili kako se već zovu. Znate, oni iz Amerike. Samo me jučer onaj njihov Bryant zvao 16 puta. Poslao mi je i četiri sms-a, tri tweet-a, a bogami, evo pogledajte, lupio i dva lajka na ove moje slike kako bacam loptu prema mreži, golu, košu, čemu već. Nisam baš spretan s tim stručnim izrazima pa mi nemojte zamjerit. Uglavnom, rekao je da sam ja njihov prioritet za iduću sezonu, zato jer im fali pošteni PF, šta god to bilo, s kojim bi vrtio neki pick&roll, i smatra da bi ja bio njegov Blake Griffin kojeg nikad nije imao. Ja sam mu na to odgovorio da može, ali samo ako on prije toga svrati do mene u Livno na roštilj i bevandu. A budući da voli i nogomet, rekao sam mu da možemo usput bacit i koju partiju na dva mala u mom dvorištu. Pa eto, sad čekam da vidim šta će mi odgovorit.

A osim Lakersa, tko vam se još javio?

– Drugi koji mi se javio, ne znam jeste li vi čuli za njega, ja nisam do jučer, bio je neki Lebron James. On mi je, u slobodnom prijevodu rekao: – „Ante, kućo stara, de dođ´ ´vamo u Cleveland umjesto Kevina Lovea. Taj kramp je tolko nesposoban, da ni ku*cem ne bi mogao pogodit bunar od pi*de one vaše starlete Maje Morales. Treba nam stretch četvorka da raširimo perimter za iduću sezonu, a ne vidim boljeg igrača od tebe koji bi to mogao napravit“. Ali meni, ako ćeš iskreno, nije baš nešto taj Cleveland. Gledao sam ga malo na guglu i to mi liči na još veću selendru od Omiša. Zato tamo sigurno neću ić.

Ako smo dobro čuli, javio vam se osobno i trener Golden State-a Steve Kerr?

– Da, da, je. On me, pak, vidi kao playmakera. Reko je da nije nimalo zadovoljan Curryjem kao najboljim igračem lige i da bih ja to radio puno bolje.

A što je mislio pod tim „puno bolje“?

– A i ti mene sad svašta pitaš. Š´a ti ja znam. To nešto s loptom šta već taj momak radi. Nosa ju po terenu i onda dodaje ili puca po golu, košu, mreži, čemu već. Valjda nešto takvo. Nisam ga detaljnije htio ispitivat da ne ispadnem glup.

Za kraj, recite nam još da li vam takvi komentari i snubljenja laskaju ili ste na to već navikli?

– A, slušajte, naravno da mi je drago. Osim politike i plagiranja diplomskih radova, košarka je ipak moja treća i najveća ljubav – raznježeno je na kraju zaključio ovaj budući košarkaški superstar, a nedvojbeno i Hall of Famer, Anto Đapić.

(foto: www.and1mixtape/djapic.com)

Leave a Comment