Sjeverna Koreja odustala od testiranja balističkih projektila nakon što joj je vijeće UN-a zaprijetilo slanjem Željke Markić

Sjeverna Koreja odustala od testiranja balističkih projektila nakon što joj je vijeće UN-a zaprijetilo slanjem Željke Markić

Pitanje sankcija i daljnje politike prema Pyongyangu pokrenuto je jučer nakon što je Sjeverna Koreja u sklopu testnog programa lansirala novih šest projektila, za koje se vjeruje da bi, osim do Amerike, mogli doletjeti čak i do samog sjedišta udruge U ime obitelji, što je bila kap koja je definitivno prelila čašu.

Budući da nikakve druge prijetnje nisu urodile plodom, vijeće UN-a odlučilo se na drastične mjere.

– Ispričavamo se cjelokupnom čovječanstvu zbog ovog čina, nadamo se da će nam djeca jednog dana moći oprostiti, ali, morate shvatiti da smo iscrpili sve druge mogućnosti, i da je ovo bio zaista jedini način da se ovoj krizi stane na kraj. Lako za Ameriku i Trumpa, ali čim je zaprijetio Željki Markić, Kim Jong-un automatski si je potpisao smrtnu presudu, a da toga nije bio ni svjestan – pokajnički se obratio svim medijima glavni tajnik UN-a, Antonio Gutteres, zbog potencijalnog angažmana Željke Markić, ili kako ju je on nazvao „oružja za masovno uništenje.“No, ni 24 sata nakon ove objave, kako prenosi CNN, u Sjevernoj Koreji došlo je do prvih građanskih nemira u povijesti te zemlje. Ljudi su masovno izašli na ulice i zahtijevali od dragog Vođe da istog trena prekine s tesitranjem balističkih projektila, na što je on u konačnici i pristao.

– Možemo trpiti glad, možemo trpiti neimaštinu, možemo trpiti i da smo svi ošišani na ovakve idiotske frizure, ali, zaboga, tko će trpiti još i nju? Pa stvarno nikad ništa nismo tražili od njega, ali ovo je prvi put da ga preklinjemo za milost. Neka napravi sve što je moguće samo da ona ostane tamo gdje je. Neka je Hrvatima, mi imamo sasvm dovoljno svog sranja i bez nje – klečeći na koljenima zapomagao je očajni vođa prosvjeda.

– Željka Markić, kažete? O, moj Bože! O, moj Bože! – zaurlao je drugi pa dobrovoljno, zajedno s još tridestoricom izbezumljenih istomišljenika, skočio pod kotače jedinog tegljača s prikolicom u državi, usput zamolivši vozača da se za svaki slučaj, kako ne bi postojala baš nikakva šansa da to prežive, preko njihovih smrskanih tijela vrati i u rikverc.

Gospođa Markić nije bila dostupna za komentar, ali neslužbeno doznajemo da je bila veoma razočarana ovakvim razvojem situacije, jer je navodno udruga GROZD na korejski već prevela svoj program, te je najavila da će sve frustracije vezane uz ovaj slučaj riješiti kao i inače – raspisivanjem barem četiriju novih referenduma.

Leave a Comment