Slovenci pojačali zračnu flotu: Dva borbena paraglidera i jedan meteorološki balon brinu se za sigurnost svih građana Slovenije

Slovenci pojačali zračnu flotu: Dva borbena paraglidera i jedan meteorološki balon brinu se za sigurnost svih građana Slovenije

Kako smo upravo doznali od jednog visokopozicioniranog izvora bliskog slovenskoj Vladi, čini se da je i Sloveniju zahvatila manija besmislenog vojnog paradiranja. Naime, odmah nakon što su odgledali naš vojni mimohod, a posebice „impresivne“ letačke dionice aviona, Slovenci su doslovno poludjeli od ljubomore i odlučili uzvratiti istom mjerom.

O čemu se tu točno radi, upitali smo slovenskog premijera Miru Cerara.

– Da, dobro ste čuli. Vidjeli smo na onom vašem mimohodu da ste obnovili svoju zrakoplovnu flotu s tri MIG-a iz razdoblja kriptozoika i dva helikoptera iz razdoblja paleolitika, pa smo jednostavno i mi morali svoju. I to jedino onim što je Gorenje uspjelo proizvesti u ova dva dana – paragliderima i meteorološkim balonom. Ovim činom ne želimo vam samo pokazati da vam bez ikakvih problema možemo parirati u utrci s naoružanjem, već vam prije svega želimo poručiti da nema toga što Hrvat može napraviti, a da Slovenac to ne može napraviti duplo gore i gluplje. Nema toga. Zapamtite to dobro!

Na naše pitanje tko ili što je najveća prijetnja slovenskom zračnom suverenitetu, osim ovog besmislenog inata, Cerar odgovara:

– Osim vas i onih krvoločnih Luksemburžana, bez imalo dvojbe to su kineske patke i rode. Te imigrantske kurve, da moram biti tako prost, prelijeću već godinama danonoćno bez ikakvog pitanja preko našeg teritorija. Ne stignemo ih pošteno ni ubit, jer dok naša jedina tri vojnika u onom improviziranom kiosku u Mariboru kojeg smo reda radi nazvali kasarnom napune jedino oružje koje imamo – dvije praćke i jednu zračnu pušku – one već prelete svih tih 156 metara državnog teritorija i završe kod vas u Hrvatskoj. Mislim, kakvu to sliku šalje o nama u svijet? E, pa dosta je bilo tretiranja Slovenije kao male nebitne prčvarnice preko koje svako radi što i kako hoće. Nit će itko više letjeti preko našeg zračnog prostora, nit ćete vi dobiti onih besmislenih 12 kvadratnih metara slane vode u Piranskom zaljevu – lupio je rezolutno šakom o stol slovenski premijer i poklopio nam slušalicu.

Naravno, kako bismo zadovoljili temeljne postulate istraživačkog novinarstva, za komentar o tome smatraju li ovu slovensku utrku u naoružanju ikakvom nacionalnom ugrozom, pokušali smo zamoliti i nekog od naših eminentnih vojnih stručnjaka i političara, ali s obzirom na to da apsolutno nitko nije bio zainteresiran za komentiranje ove aktualne teme, potpisnik ovih redaka morao je napraviti neviđeni presedan u povijesti novinarske profesije i za izjavu zamoliti samog sebe.

– Ma nema nikakve nacionalne ugroze, što bezveze širite paniku i plašite ljude, pazi pizdarije, Slovencima!?! Ja sam sve do sad mislio da bar na ovoj kleptokraciji članke pišu školovani novinari, za razliku od neškolovane konkurencije, ali ovo je samo dokaz da ni vi niste ništa bolji od njih. A, da budem potpuno iskren, i onaj vaš samoproglašeni najglavniji i najodgovorniji urednik brutalno mi ide na živce i ne mogu ga smislit – ekskluzivno za naš renomirani portal izjavio je autor ovog nesvakidašnjeg članka i tim činom udario posve nove temelje sintagmi zvanoj „novinarska avangarda“.

Leave a Comment