Trijumf ljudskog duha: Radnici Konzuma odrekli se godišnjih plaća kako bi Gazdi kupili novi helikopter

Trijumf ljudskog duha: Radnici Konzuma odrekli se godišnjih plaća kako bi Gazdi kupili novi helikopter

Najteže dane u životu Ivice Todorića barem malo olakšali su zaposlenici Konzuma koji su mu opet priredili ugodno iznenađenje.

– Uh, ne znam što da vam kažem o Gazdi kao velikom čovjeku. Imam milijun primjera, ali, eto, navest ću samo jedan da pretjerano ne duljim. Recimo, jučer sam htio odnijeti kući mjesec dana stari pljesnivi kruh kojeg su već počeli izbjegavati i miševi, a Gazda mi je osobno, nakon što sam mu se telefonom potužio da nemam baš novaca, milostivo dozvolio da ga otkupim u pola cijene. Nisam naprosto mogao vjerovati, jer znam da inače u takvim situacijama svima naplati punu. Vidite, brine se o nama kao o rođenoj djeci i mi jednostavno imamo moralnu obvezu odužiti mu se na neki način. Pa srce mi je prepuklo od tuge kad sam čuo da je prezadužen, a još mu je i helikopter na servisu. Mogu misliti kako mu je. Sigurno mu svaki dan prisjedne i onaj kavijar, i jastog, i izležavanje u hidromasažnoj kadi, a posve sigurno i mukotrpan život u tom prokletom dvorcu – suznih očiju izjavio je zaposlenik Konzuma koji je iz razumljivih razloga htio ostati anoniman.Što se tiče samog helikoptera, kako doznajemo, riječ je o najluksuznijem dostupnom modelu, Sikorsky S-92, posebno uređenom za Gazdine frivolne potrebe.

– Za nešeg dragog Gazdu samo najbolje! Nekolicina radnika htjela je da uštedimo par milijuna eura i kupimo neki polovni, ali kako da se Gazda vozi u ičem što nije novo i najbolje od najboljeg? Ako kupujemo, kupujemo pošteno. Budući da u svih ovih 10 godina, koliko radim u skladištu, plaća nikad nije kasnila ni dana, osjećam se jednostavno dužan da mu nešto vratim. Na kraju krajeva, nama taj minimalac od 2700 kn ne znači pretjerano mnogo, jer od toga ionako ne pokrijemo ni 60% životnih troškova, a ovako će bar Gazda od tog novca imati neke koristi. Znamo dobro koliko mu je ispod časti voziti se autima po cesti. Uostalom, veliki ljudi nisu rođeni za ceste. Ceste su za kmetove poput nas. On je rođen da leti – nahvalio je omiljenog Gazdu gorespomenuti zaposlenik koji je opet htio ostati anoniman, napomenuvši samo da spomenemo kako se zove Mate, a preziva Kapović.

Sam Todorić na ovu gestu imao je samo riječi hvale za svoje zaposlenike.

– Ne znam što da kažem. Prvo krov, pa sad i ovo… Stvarno su me dirnuli, nemam riječi. Ako se ikad izvučem iz svih tih dugova, odmah prvom prilikom svim zaposlenicima obećajem dodatnih tjedan dana neplaćenog godišnjeg odmora kojeg ovaj put neće morati provesti u skladištu slažući palete – obradovao je svoje radnike ovom posve nenadanom viješću Gazda nad gazdama.

Leave a Comment