U potrazi za prascima:  Od 723 nestale svinje, 151 pronađena u Saboru

U potrazi za prascima: Od 723 nestale svinje, 151 pronađena u Saboru

Iako je priča o nestanku svinja mesne industrije Vajda u medije procurila tek jučer, naš istraživački tim otkrio je da je pozadina cijelog slučaja puno kompleksnija nego što se čini na prvi pogled.

– Sve to datira još iz devetog mjeseca prošle godine, točnije od konstitucije trenutnog saziva Sabora. Ništa odjednom nije nestalo, to je konstantni proces. Već onda smo odmah u startu ostali bez 151 svinje, a sa svakim novim raspisanim natječajem po tijelima Državne uprave, ostajemo kratki za još barem desetak-dvadesetak praščadi. Sve je bilo u redu dok nam je Vlada obećavala kompenzaciju, ali nakon što je raspisan i zadnji natječaj u Državnom zavodu za mjeriteljstvo, u kojem se otvorilo novih 10-tak radnih mjesta, a mi ostali još bez devet prasaca i jedne krmače, bio je krajnji red da poduvčemo crtu. Ili konačno platite, ili s pričom izlazimo u medije. Plenković je izjavio da je priča prebizarna čak i za hrvatske kriterije, te da nam nitko neće vjerovati, što je i na kraju bio slučaj. Nitko od svih medija nije prenio pravu istinu. Apsolutno nitko. Jedino ste nam Vi s Kleptokracije povjerovali o kakvim se tu svinjama radi, i na tome vam veliko Hvala – kroz suze je pohvalio naš rad na polju istraživačkog novinarstva direktor mesne indutrije Vajda, Vladimir Mesarić.A da ovo nije prvi slučaj svinjarija vladajućih, kao i njihovog neprestanog spinanja činjeničnog stanja, gospodin Mesarić potvrdio nam je još jednom ekskluzivom.

– Kao što vidite iz priloženih dokumenata, s bivšim predsjednikom Sabora, Lukom Bebićem, još smo u siječnju 2004. potpisali ugovor na neodređeno o limitu tovljenja zastupnika Ivana Šukera do maksimalnih 156 kilograma, kolika je najveća moguća težina koju podnosi saborski stolac. I u tome smo uspjeli. Da nije bilo nas, taj čovjek bi se napuhao kao balon i iz Sabora bi ga trebalo iznositi teretnim avionom, a ne viljuškarom kao što je inače bio slučaj. I svejedno za to do dana današnjeg nismo dobili ni lipe, a samo za troškove energije HEP toplinarstvu ostali smo u nepunih godinu dana dužni 2,6 milijuna kn, jer za pripremu Šukerova doručka, da uđe u zapisnik, trebalo je svakodnevno potrošiti barem tri boce plina – plačnim glasom požalio nam se  gospodin Mesarić o kletoj sudbi koja ga je snašla i potvrdio da do kraja života s bilo kakvim svinjama više ne želi imati apsolutno nikakvog posla.

Leave a Comment