U Zagrebu otvoreno veleučilište Remetinec: Steknite prijeko potrebna znanja i vještine kako biste postali što kvalitetniji uhljeb, kamatar ili lihvar

U Zagrebu otvoreno veleučilište Remetinec: Steknite prijeko potrebna znanja i vještine kako biste postali što kvalitetniji uhljeb, kamatar ili lihvar

Iako većina ljudi misli da se u državnim službama apsolutno ništa ne radi, i da nekolicina uhljeba drži sve vodeće pozicije, direktor Agencije za nadzor opreme pod tlakom, dopredsjednik Uprave Hrvatskih šuma, predsjednik nadzornog odbora Hrvatskih voda, ravnatelj Centra za restrukturiranje, stručni savjetnik Ministarstva financija  i izvanredni profesor na novoimenovanom veleučilištu, Jure Rimac, demantirao je takve sulude navode i istaknuo zabrinjavajući trend porasta produktivnosti u državnim službama.

– Nema ničeg goreg od onih nekoliko ljudi koji dođu uvijek na vrijeme na posao i misle da nešto zapravo moraju i raditi. Ili, recimo, od onih dvoje nesposobnjakovića koji ne znaju kako četiri puta mjesečno otići na godišnji odmor, a cjelokupni izdatak prikazati kao trošak nabave uredskog repromaterijala ili neku nepostojeću team building aktivnost. E, upravo da takvi neiskusni pojedinci više ne bi činili takve početničke pogreške, platit ćemo im izvanredni studij uhljebništva na novoosnovanom fakultetu – objasnio nam je svrhu novog veleučlišita, multitalentirani profesor Rimac.




Međutim, nesposobnost nošenja s teretom posla nije jedini problem s kojima se susreću  novozaposleni uhljebi.

– Jedan od najčešćih problema s kojima se susreću naši zaposlenici, kao i ja osobno, problem je loše cirkulacije. Stoga ćemo na prvoj godini dodiplomskog studija imati čitav niz kolegija koji će studentima pomoći održati kvalitetnu cirkulaciju kod besposlenog osmosatnog sjedenja s prekriženim nogama na stolu – detaljnije je pojasnila svu težinu kancelarijskog posla gospođa Sandra Kramarić – druga pomoćnica prve zamjenice glavne tajnice ministra financija i asisentica na veleučilištu.

A osim studija uhljebništva, postoji mnoštvo zainteresiranih studenata i za ostale smjerove. Ubrzo smo tako na fakultetskim hodnicima naišli i na mlađahnog 65-godišnjeg brucoša prve godine lihvarstva, Ivicu Todorića, koji nam je kratko u prolazu dobacio kako nema vremena za davanje bilo kakvih izjava o salmoneli i sve češćim glasinama da prodaje meso još iz vremena Seljačke bune jer se upravo žuri na brucošijadu gdje po prvi puta u životu namjerava sudjelovati u nekom trojcu za koji mu, ponosno dodaje, fali još samo 1,99 ljudi.

Leave a Comment