Vlada osigurala 10 000 kišobrana za najugroženiji sloj građana kako ne bi kisnuli dok kopaju po smeću

Vlada osigurala 10 000 kišobrana za najugroženiji sloj građana kako ne bi kisnuli dok kopaju po smeću

– Samo polako, jedan po jedan, ne brinite, ima ih dosta za sve – odmah nakon konferencije za medije, smirivao je danas ujutro na Trgu bana Jelačića razularenu masu željnu svog kišobrana premijer Plenković.

– Čim smo vidjeli da će ova kiša padati najmanje 48 sati, odlučili smo da se nešto jednostavno mora poduzeti. Na kraju krajeva, kakva bismo mi to bila Vlada kad bismo dopustili da 10 000 ljudi zaradi upalu pluća radeći ono od čega živi!? To jednostavno nije bila opcija – izjavio je premijer primajući usput blagoslove i čestitke presretnih građana koji će sad napokon moći veselo čeprkati po smeću bez straha od možebitne prehlade.Prvi koji je nakon samo dva sata stajanja na kiši konačno dočekao svoj kišobran, bio je umirovljenik Slavko Dubić, koji je odmah pred kamerama državne televizije ponosno pokušao otvoriti svoj poklon, ali kao i sve ostalo čega se HDZ primi, i kišobran se pokazao defektnim.

– Nema veze što nije u potpunosti funkcionalan. Bitna je namjera! Bitno je da je HDZ bolji od onog Milanovića i njegovih komunjara! Pa kad su nam oni išta ovakvog dali!? Nikad! Pa da ja danas nisam dobio ovaj kišobran, ostao bih gladan i žedan, a ovako sam već kod katedrale u kanti za smeće pronašao tri komadića sasušenog parizera i pola deci mineralne, a kod Dolca i četvrtinu kruha. Istina, tvrđi je od kamena, al to i nije neki problem budući da mi susjed za takve stvari uvijek rado posudi svoj pneumatski čekić.

Njegovo oduševljenje dijelili su i ostali građani.

– Reći ću samo jedno – dobro se dobrim vraća! Da nikad više ništa ne naprave, samo zbog ovog HDZ bi imao moj glas dok sam god živ. Poživio nam zato Plenković i naša lijepa kraljica Kolinda još barem sto godina. Naprijed, Hrvatska! – veselo je uzviknuo još jedan ponosni Hrvat domoljub čekajući u redu ispred pučke kuhinje u Branimirovoj.

Leave a Comment